Er det sikkert at låne penge online?

Posted on

Er det sikkert at låne penge online?

For mange mennesker forbindes det at handle online med usikkerhed og måske ligefrem fare. Derfor kan der også være nogle, der fravælger at låne penge online udelukkende, fordi de er bange for f.eks., at deres betalingsoplysninger misbruges.

Heldigvis er det i langt de færreste tilfælde, at man behøver bekymre sig, når man låner penge online. Det betyder ikke, at man ikke skal være opmærksom, når man låner penge på nettet.

I nedenstående artikel gennemgår vi, hvordan du sikkert låner penge online, og hvad du skal være opmærksom på, når du gør det.

Hvorfor tror mange, at det er farligt at handle online?

Selvom en rigtig stor andel af den samlede handel foregår online, er der stadig danskere, der er bekymrede, når de taster deres betalingsoplysninger ind på nettet. De er bange for, at deres kort misbruges, og det føles derfor usikkert for dem at handle online. Men kan det virkelig passe, at det er så farligt at handle online?

Når der stadig er nogle mennesker, der er nervøse for at handle online, skyldes det højst sandsynligt skræmmehistorierne, der jævnligt fortælles. Det drejer sig bl.a. om dem, der har købt noget på en udenlandsk hjemmeside og efterfølgende fået deres oplysninger misbrugt. Heldigvis er det langt fra størstedelen, dette sker for, og online handel er derfor ikke noget, du behøver frygte.

Læs også: Hvorfor optager man et kviklån?

Hvad skal man holde øje med?

Nedenfor har vi samlet en række gode råd til, hvad du skal holde øje med, når du låner penge online. Først og fremmest bør du dog aldrig låne penge online, hvis du er usikker på udbyderen. Det er en god idé at læse nedenstående råd igennem, før du begynder at scanne lånemarkedet for lånetilbud.

Danske firmaer med CVR-numre

En af de første ting, man skal være opmærksom på, når man låner penge online, er, hvem låneudbyderen er. Du kan med fordel lede efter danske firmaer. Hold øje med, at de har et CVR-nummer. På den måde er du sikker på, at virksomheden er registreret.

FAQ-side

Det er værd at lægge mærke til, om lånesiderne har en FAQ-side. Hvis der ikke er sådan en, vidner det om, at låneudbyderen ikke har brugt særlig lang tid på at udforme hjemmesiden. Det kan være et tegn på, at der ikke er tale om en legitim låneudbyder. Inde på siden med hyppigt stillede spørgsmål kan man normalt også få at vide, at ens data krypteres. Det er endnu en ting, du bør være opmærksom på. Hvis dine data ikke krypteres, udsætter du dig selv for at få dine oplysninger stjålet og misbrugt.

NemID

Vær desuden sikker på, at låneaftalen underskrives med NemID, da det er en af de mest sikre måder at låne online på i Danmark. Med NemID kan du også være sikker på, at dine data opbevares i krypteret format.

Læs også: Hvilken gæld skal du afvikle først?

Renten

Når du låner penge online, låner du helt sikkert med en rente på lånet. Det vil sige, at du udover det lånte beløb også skal betale et ekstra beløb tilbage i form af renter. Det er dette beløb, du betaler for den ydelse, låneudbyderen stiller til rådighed, når de låner dig penge.

Du vil helst have et lån med en så lav rente som muligt, når du låner penge online. På den måde slipper du for at betale unødvendigt mange penge tilbage.

ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er et tal for, hvor meget et lån koster årligt i forhold til det lånte beløb. Ifølge en lov, der blev vedtaget i juni 2020, må ÅOP’en på et lån maksimalt være på 35 %. Hvis ÅOP’en er højere end dette, bliver lånet meget dyrt, og det bliver derved markant sværere at komme af med igen.

Når du låner penge online, skal du både betale renter og gebyrer. Det glemmer man ofte, når man optager lån. Disse udgifter tages der højde for i ÅOP’en. Det er nemlig et tal, der dækker over alle udgifter forbundet med lånet.

Ved at holde øje med ÅOP’en sikrer du dig, at dit lån ikke kommer til at koste dig for mange penge.

Læs mere om ÅOP her.

Lån mere sikkert med en kreditvurdering

Inden du låner penge, bliver du bedt om at angive en række oplysninger dig selv i ansøgningen. Disse oplysninger hjælper låneudbyderen med at foretage en kreditvurdering af dig. Du skal oplyse om din boligsituation, din indkomst, antal personer i husstanden osv. Alt dette er med til at give låneudbyderen en idé om, hvorvidt du har mulighed for at betale lånet tilbage eller ej.

At der bliver foretaget en kreditvurdering af dig, gør det mere sikkert for dig at låne penge online. Det skyldes, at du kun bliver tilbudt at låne penge, hvis din økonomi er stabil nok, til at du kan betale lånet tilbage.

Derudover kommer du heller ikke til at låne flere penge, end du kan betale tilbage, når du har fået foretaget en kreditvurdering. Låneudbydere låner nemlig ikke flere penge, end de mener, du er i stand til at tilbagebetale.

Læs også: Hvad er en kreditvurdering?

Hvornår bør man ikke låne penge online?

Der kan være nogle risici forbundet med at låne penge online. Ved at låne penge sætter man sig selv i en situation, hvor man skal betale det lånte beløb + renter og gebyrer tilbage. Vi råder aldrig folk til at låne penge, hvis deres økonomiske situation ikke tillader dem det.

Derudover er der sjældent mulighed for at låne penge, hvis man står registreret i RKI. RKI er et register over dårlige betalere. Man havner der, hvis man i en længere periode ikke har overholdt betalingsaftalerne på sit lån.

Læs også: Hvordan øger du chancen for at få et lån?

Hvor kan man låne penge online?

Det online lånemarked er stort og kan til tider virke uoverskueligt. Derfor er det vigtigt at få overblik over det. Du kan med fordel benytte en tjeneste, som GOLoan bl.a. tilbyder. GOLoan samler tilbud fra forskellige låneudbydere og præsenterer kun de relevante tilbud til dig. Ud fra din ansøgning finder de tilbud, som matcher dine behov. Derved slipper du for at bruge tid på at gennemsøge markedet for tilbud, som du alligevel ikke kommer til at benytte dig af.

Læs også: Sådan låner du penge online.

Du kan låne op til 300.000 kr. til et privatlån eller op til 500.000 kr. til at samle dine ældre lån. Den månedlige ydelse, du betaler, afhænger af, hvor lang løbetiden er og lånebeløbet.

Læs også: Hvor lang er løbetiden på lån?

Ansøg allerede nu hos GOLOan og se hvor nemt det er her