Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Posted on

Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Det kan være svært at kende til forskellen på forbrugslån og kviklån. Men er de virkelig så forskellige? I denne artikel gennemgår vi de to lånetyper.

Vi kommer ind på forskelle og ligheder. Og vi giver dig også gode råd til, hvilken lånetype du bør overveje, hvis du skal tage et lån.

Ligheder

Der er flere ligheder end forskelle mellem de to lånetyper. I princippet er et kviklån også en type forbrugslån. Både forbrugs- og kviklån må man nemlig bruge på det, man vil. Det vil sige, at ingen tjekker, hvordan du bruger pengene.

Der er desuden en tredje lånetype, der går ind under forbrugslån: Mikrolån. Mikrolån blev tidligere kaldt for SMS-lån. Men fordi man ikke længere søger dem via SMS’er, blev navnet ændret.

Ved mikrolån låner man endnu færre penge end ved kviklån. Ofte er lånebeløbet på maksimalt et par tusinde kroner. Løbetiden er også meget kort – nogle gange helt ned til 14 eller 30 dage.

Mikro- og kviklån minder om hinanden ved, at de begge skal betales tilbage over en kortere periode. Der er relativt høje renter ved både forbrugs-, kvik- og mikrolån. Det skyldes, at lånene stilles uden sikkerhed. Det vil sige, at der hverken er en bolig eller en bil, som banken kan gøre udlæg i, hvis du ikke overholder aftalerne. Fælles for lånetyperne er også, at man får udbetalt pengene hurtigt. Især ved mikro- og kviklån går der tit under en time, før pengene står på ens konto.

Læs også: Hvordan øger du chancen for at få et lån?

Forskelle

Det er svært at sige enkelt, hvad forskellen på forbrugslån og kviklån (og mikrolån) er. De største forskelle er dog forskellen mellem størrelsen på lånebeløbet og på længden af løbetiden.

Mikrolån tilbyder mindre lånebeløb, der sjældent overstiger 5.000 kr. Kviklånene tilbyder lidt større lånebeløb. Der kan man ofte låne op til 50.000 kr. Nogle kviklånssider tilbyder dog lån på op til 250.000 kr. og nogle gange mere. Dette beløb hører dog for det meste forbrugslånene til.

Ved klassiske forbrugslån kan man typisk låne op til 500.000 kr. De bruges tit til at dække akutte større udgifter eller finansiering af ting, banken ikke vil låne en penge til. Det kan bl.a. være ferier, en ny bil eller opstart at virksomhed.

Læs også: Hvad er peer-to-peer-lån?

Kviklånene bruges i højere grad til finansiering af mindre anskaffelser. Det kan bl.a. være en ny telefon, computer eller cykel. Udover beløbets størrelse adskiller løbetiden også de forskellige lånetyper.

Løbetid svarer til den periode, man bruger på at betale lånet tilbage. Hver måned afdrager man på lånebeløbet, og der bliver samtidig tilskrevet renter og gebyrer på gælden hver måned, mens man afdrager. Forbrugslånene har den længste løbetid af de lån, vi nævner i denne artikel. Som minimum er løbetiden på et år. Ofte er den dog på tre år eller mere – afhængig af lånets størrelse.

Kviklån skal ofte være betalt tilbage inden for et år, men det mest normale er at betale dem tilbage inden for tre måneder. Som nævnt, skal nogle kviklån være betalt ud efter 14 dage. Det er ikke alle mikrolån med sådan en kort løbetid. Det er dog sjældent, at man har længere end et par måneder til at betale lånet ud.

Læs også: Hvorfor optager man et kviklån?

Hvilket lån bør du tage?

Et lån kan være en god idé, hvis du skal investere i noget, som du ikke har råd til her og nu. Men du skal være sikker på, at du kan betale pengene tilbage, inden du optager et lån. Du kan nemlig hurtigt ende i en uheldig situation, hvis du ikke overholder betalingerne.

Det kan betyde, at du i sidste ende ender i RKI (Ribers Kredit Information). dininfo.dk kan du se, om du er registreret i RKI.

Når du har sikret dig, at du har råd til at låne penge, kan du overveje, hvilken type lån du bør tage. Det kommer helt an på din situation.

Læs også: Sådan gennemskuer du prisen på et lån.

Hvis du har brug for et mindre beløb (under 5.000 kr.,) bør du overveje et mikrolån. Står du derimod og mangler 30.000 kr. akut til indskud i en lejlighed, passer et kviklån nok bedre. Hvis du skal ud investere i en bil eller mangler et par hundrede tusinde kroner til udbetaling af en lejlighed, bør du overveje et forbrugslån.

Det kommer altså meget an på, hvad du står og mangler, når du skal ud og vælge et lån. På GOLoans hjemmeside kan du gratis indhente tilbud fra forskellige online banker.

Du vælger også selv, hvor mange penge du vil låne. Dermed skræddersys flere lånetilbud specifikt til dig. Det giver dig den bedste låneoplevelse, og de bedste vilkår til at kunne betale gælden ud.

Konklusion

Nu har vi gennemgået tre typer af lån: Forbrugslån, kviklån og mikrolån. Selvom der er forskelle mellem forbrugs-, kvik- og mikrolån, er der også mange ligheder. De største forskelle ligger i størrelsen på lånebeløbet og på længden af løbetiden. Når du skal vælge et lån, kommer det både an på din situation og på, hvad du mangler penge til.

Husk, at GOLoan tilbyder lån fra flere forskellige online banker. Det giver dig det bedste lånetilbud til netop det, du står og mangler.

Læs også: Kom af med dine kviklån.