Hvor lang er løbetiden på lån?

Posted on

Hvor lang er løbetiden på lån?

Løbetiden på lån svarer til den tid, det tager at tilbagebetale det. Med andre ord er løbetiden den tidsperiode, din betalingsaftale på lånet løber over. Der er stor forskel på, hvor lang løbetiden på lån kan være. Når man optager et lån, får man altid oplyst løbetiden.

Mange steder bestemmer du selv løbetiden på lån. På bl.a. GOLoan kan du selv regulere, hvor længe du vil være om at betale lånet ud.

Læs også: Hvordan øger du chancen for at få et lån?

Hvilke lån har længst løbetid?

Der er stor forskel på, hvor lang løbetiden på lån er alt efter, hvilket lån du optager. Der er mange forskellige typer lån, og de har alle forskellige løbetider. Nedenfor gennemgår vi nogle af de mest populære lånetyper, og hvilke løbetider du kan forvente ved dem.

Kvik- og mikrolån

Kvik- og mikrolån er nogle af de lån med den korteste løbetid. Nogle kvik- og mikrolån har endda en løbetid på helt ned til 14 dage. Mange tror, at lånene hedder kviklån, fordi man får pengene hurtigt. Det gør man også, men de hedder i virkeligheden sådan, fordi man skal betale pengene tilbage hurtigt.

Det er meget normalt at betale kviklån tilbage på tre måneder. Det kan lyde som kort tid. Til gengæld er lånebeløbet ved kvik- og mikrolån også væsentligt lavere end ved f.eks. realkredit- eller forbrugslån.

Læs også: Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Forbrugslån

Ved forbrugslån kan du typisk selv bestemme, hvor længe du vil være om at afdrage på lånet. Det betyder, at du opnår det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. I de fleste tilfælde er hele lånets løbetid på minimum seks måneder ved forbrugslån. Typisk kan du vælge en løbetid på op til 12 år ved forbrugslån. Det er dog mest normalt at betale forbrugslån ud på et par år.

Læs også: Sådan vælger du det rigtige forbrugslån.

Forbrugslån tager man enten i banken eller online. Mange finder det mest naturligt at låne penge nede i banken. Det er dog oftest nemmere og hurtigere at låne pengene online. Du kan nemlig klare alt hjemme fra din sofa. Det er en bekvemmelig måde at låne penge på, og du har pengene inden for få dage.

GOLoan tilbyder forbrugslån på op til 300.000 kr. Du kan bruge pengene på lige præcis det, du vil. Hos GOLoan indhenter vi tilbud fra forskellige banker., hvilket sikrer dig de bedste lånemuligheder og forudsætninger for at kunne tilbagebetale lånet igen.

Læs mere om GOLoan og dine muligheder her.

SU-lån

SU-lån er en lånetype, hvor løbetiden varierer meget. Hvor lang tid du er om at betale lånet ud, kommer helt an på lånebeløbets størrelse. Jo højere beløbet er, desto længere løbetid. Fordelen ved et SU-lån er, at det har en lavere rente end mange andre. SU-lån kan være en god idé at optage, mens man er studerende, fordi renten er så lav.

Du kan læse mere om SU-lån her.

Læs også: Sådan finansierer du din studiebolig.

Realkreditlån

Et realkreditlån er en lånetype til dig, der skal ud og købe ny bolig. Løbetiden på realkreditlån er typisk mellem 30 år og 50 år. Det er nok den lånetype med den længste løbetid. Du kan optage denne type lån med fast rente eller med en variabel rente. Forskellen er, at en variabel rente reguleres løbende. Den følger med udviklingen i markedsrenterne. Optager man denne type lån, kaldes de også for tilpasninsglån.

Realkreditlån er sikrede lån. Det betyder, at du stiller boligen som sikkerhed for realkreditinstituttet. Til gengæld kan de kræve, at du sælger din bolig, hvis du ikke kan betale afdragene.

Læs også: Sådan gennemskuer du prisen på et lån.

Løbetid og månedlig ydelse hænger sammen

Der er sammenhæng mellem den ydelse, du afdrager på dit lån med hver måned, og løbetidens varighed. Hvis du optager et lån med en høj månedlig ydelse, er løbetiden også tit kortere. Du kommer nemlig hurtigere af med gælden, når afdragene er højere. Omvendt bliver løbetiden længere, hvis du afbetaler mindre hver måned.

Som vi nævnte før, er realkreditlån en af de lånetyper med den længste løbetid. Det skyldes for det første, at realkreditlån optages i forbindelse med boligkøb, der tit koster mange penge. Derfor er man også længere om at betale lånet ud.

Læs også: Hvad er ÅOP?

Konklusion

Forhåbentlig er det nu blevet tydeligt, hvad løbetid på et lån er. Vi har vist, at der er stor forskel på løbetidens længde alt efter, hvilket lån man optager. Derudover er det blevet tydeligt, at jo højere lånebeløbet er, desto længere vil løbetiden også være.

Lån hurtigt penge hos GOLoan til det, du står og mangler i dag. Det er enkelt, og du har pengene inden for kort tid.