Hvorfor optager man et kviklån?

Posted on

Hvorfor optager man et kviklån?

Hvorfor optager man et  kviklån? Det er et spørgsmål med mange forskellige svar. For alle, der optager et kviklån har noget forskelligt at bruge det til. For bare få år siden var det ikke nær så populært at optage kviklån, som det er i dag.

Det er et marked i vækst, og vi forklarer her, hvad der menes med et kviklån. Vi gennemgår også eventuelle risici forbundet med kviklån. Til sidst giver vi råd til, hvor du kan låne penge henne, hvis du er økonomisk presset.

Hvad er et kviklån?

Når man skal beskrive, hvorfor man optager kviklån, skal man naturligvis også vide, hvad et kviklån er. Helt overordnet er det en lånetype, hvor du hurtigt skal betale lånet ud (deraf navnet). Du får også pengene hurtigt – typisk efter 1-2 hverdage.

Kviklån optages online. Det er nemt, fordi man kan ansøge hjemmefra uden besvær. Også hurtig-lån og SMS-lån betegnes nogle gange som kviklån. Fælles for alle disse typer lån er, at de finansierer forbrug af den ene eller anden art. Derfor minder kviklån meget om forbrugslån. Den eneste forskel er, at folk, der optager forbrugslån, låner flere penge.

Læs også: Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Fælles for kvik- og forbrugslån er, at der er en højere rente end ved typiske banklån. Det skyldes, at lånene stilles uden sikkerhed. Derved kan låneudbyder ikke tvinge dig til at sælge et bestemt aktiv for at få pengene igen. Det er rart at vide, hvis du en dag står i en situation, hvor du ikke kan betale af på dit lån.

Husk dog, at kviklån ikke må bruges til at betale regninger med eller til at afdrage på andre lån med. Det er nemlig ulovligt.

Hvornår bør man tage et kviklån?

Et kviklån kan være fristende, hvis man har brug for lidt ekstra penge mellem hænderne. Men præcis hvornår er det acceptabelt at optage et lån? Og hvornår bør man i stedet spare sammen til det, man drømmer om? Som hovedregel skal du ikke låne penge, hvis du ikke har råd til det. Der kan naturligvis opstå situationer, hvor du er nødt til at tage et lån. Det kan være, hvis din bolig trænger akut til en renovering, eller hvis du skal have udskiftet din cykel.

Du kan også tage kviklån til at betale for tandlægebesøg eller andet i den stil. Fælles for alle kviklån er, at de finansierer forbrug af den ene eller anden art. Man bør tage et kviklån, hvis man skal betale et engangsbeløb, som man ikke umiddelbart har råd til.

Læs også: Hvad bør du overveje, inden du optager et lån?

Kviklån er en god mulighed for at få penge til at finansiere noget bestemt hurtigt. Det kan dog hurtigt blive en ond spiral, hvor man optager kviklån for at dække over betalingerne på andre kviklån. Sørg derfor altid for at have råd til at afdrage på lånet, inden du optager et lån.

Er der nogle risici forbundet med kviklån?

Man hører tit negative ord om kviklån og om folk, der aldrig kommer ud af deres gæld, fordi de engang har optaget et kviklån. Sandheden er dog en helt anden. Langt de fleste mennesker, der optager et kviklån, betaler det tilbage inden for løbetidsperioden.

Læs også: Hvor lang er løbetiden på et lån?

Inden man optager et kviklån, skal man sikre sig, at man kan betale det tilbage igen. Det gøres bedst ved at lægge et budget over faste indtægter og udgifter. På den måde udregnes ens månedlige rådighedsbeløb. Når du har udregnet det, ved du også, hvor mange penge du har råd til at afdrage på dit kviklån med.

Læs også om, hvordan du lægger et husholdningsbudget.

Den primære måde, man kommer i problemer i forbindelse med kviklån, er nemlig, når man ikke kan betale afdragene. Sørg derfor altid for, at din økonomi kan bære at tage et kviklån, inden du undersøger dine lånemuligheder.

Det er kun farligt at optage kviklån, hvis du i en længere periode ikke betaler af på det. Det kan føre til, at du ender i RKI. Når man er i RKI, står man samtidig på en liste over dårlige betalere. Det er meget svært at låne penge, hvis man står i RKI. Sørg derfor for at betale dine gamle lån ud, inden du optager nye.

Læs mere om RKI her.

Hvor kan jeg låne penge?

Hvis du står og har brug for penge, er der heldigvis mange steder, der tilbyder dig at låne. Banken er en mulighed, mange tyr til. Men det er ikke altid, de vil låne dig penge. De laver en kreditvurdering af dig for at vurdere, om du er i stand til at betale pengene tilbage. Hvis de vurderer, at du ikke er kreditværdig, kan de afvise dig.

Læs mere om kreditvurderinger her.

Mange låner også penge hos venner og familie. Det er en god idé at låne hos bekendte, fordi man kan få en meget lav eller ingen rente. Men ikke alle har mulighed for dette.

I stedet vælger rigtig mange at låne penge gennem kviklån. De seneste år er det blevet mere og mere normalt at låne penge på denne måde. Fordelen ved kviklån er, at du selv vælger, hvor meget du vil låne. Du bestemmer også selv løbetiden.

GOLoan indhenter lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere, så du kan vælge det lån, der passer dig bedst. Vi sørger for at scanne markedet for dig, så du slipper for at bruge tid på det. Du kan låne fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr., og det er gratis at ansøge.

Se her, hvor nemt det er.