Kom af med dine kviklån

Posted on

Kom af med dine kviklån

Man fristes nemt til at tage kviklån. Det er hurtigt, nemt, og man kan gøre det hjemmefra. Men de kan være svære at komme af med igen. Læs med her og find de bedste råd til, hvordan man kommer af med kviklån.

Hvad er et kviklån

Et kviklån er et lån, man tager til at finansiere forbrug. Derfor er kviklån også en type forbrugslån. Et kviklån er typisk på maks. 50.000 kr., og løbetiden er normalt på mellem 14 dage og tre måneder.

Med et kviklån kan du få udbetalt pengene rigtig hurtigt. Derfor betegnes kviklån også nogle gange som hurtige lån. Der går sjældent længere end et par dage, før pengene står på kontoen. At det går så hurtigt, får mange til at optage kviklån.

Læs også: Hvad koster det at have en bil?

Hvorfor kan kviklån være farlige?

Det er de færreste, der går gennem deres liv uden at låne penge. Der er intet i vejen med at optage lån, så længe man kan betale dem tilbage.

Langt de fleste, der optager kviklån, har ikke problemer med at betale dem ud igen.

Men det kan dog gå galt, hvis ens økonomi ikke kan bære de månedlige afdrag. Hvis økonomien ikke hænger sammen med et kviklån, bør man holde sig langt væk fra dem.

Med kviklån følger nemlig mange høje renter og gebyrer, som man nemt kan overse. Inden man låner penge, skal man derfor altid sørge for, at man har råd til at betale pengene tilbage.

Husk også, at man aldrig må optage nye lån for at udbetale gamle.

Forbrugerrådet Tænk har skrevet en artikel om, at kviklån kan give økonomiske problemer. Læs den her.

Hvordan kommer jeg af med kviklånene?

Nu har vi fået på plads, at kviklån kan give anledning til økonomiske problemer. Men hvordan kommer man så af med dem? Nedenfor gennemgår vi forskellige måder, der kan gøre det nemmere at komme af med kviklån.

Indfri dine kviklån før tid

Kviklån i Danmark kan sagtens blive indfriet, inden betalingsperioden er udløbet. Kontakt din långiver og undersøg, hvad din samlede restgæld er.

Der er dog ikke mange, der kan se en mulighed i at indfri deres lån. Det er er tit en dyr affære, hvis man skal betale alle pengene på én gang. Derfor vælger mange en anden mulighed.

Læg en plan over dine kviklån

I stedet for at indfri alle lån på én gang, kan man lægge en plan over lånene. Opdel dem efter, hvilke der koster dig flest og færrest penge om måneden. Som hovedregel bør du afdrage på de dyreste lån først. Når de er udbetalt, skal du ikke længere betale de dyre gebyrer og omkostninger, der var forbundet med dem. Bagefter betaler du de næstdyreste lån osv.

Hver måned vil du opleve, at du kommer tættere og tættere på at komme ud af din kviklånsgæld.På den måde kan du med tiden begynde at spare op. Så kan du med  tiden begynde at bruge penge på andre ting, du gerne vil have.

Læs også: Sådan slipper du af med dyr klatgæld

Kviklån bliver hurtigt uoverskuelige

Med mange kviklån følger også mange forskellige kreditorer. Det bliver hurtigt enormt svært at bevare overblikket over, hvor meget der skal betales til hvem. Man glemmer også hurtigt at overholde visse betalingsaftaler, fordi der er så mange at holde styr på. Til sidst bliver det hele så uoverskueligt, at man ikke magter at betale noget tilbage. Men det er her, man skal skride til handling. Mange banker tilbyder nemlig at samle lånene for dig.

Saml dine kviklån i et samlelån

Hvis du også har mistet overblikket over dine mange lån, er der hjælp at hente. Du kan nemlig samle alle dine lån i et samlelån.

Ved et samlelån lægges alle ens eksisterende lån over i et nyt lån. De gamle lån betales altså ud af f.eks. en bank. Banken kan hjælpe dig med, hvordan det bedst giver mening at samle lånene. Efterfølgende er der kun ét afdrag at holde styr på. Det skaber overblik over økonomien og giver mere ro i hverdagen.

Du sparer også mange penge på et samle

Overvejer du et samlelån, kan du altid starte med at kontakte en lånerådgiver. Han/hun vil hjælpe dig med at gennemgå de forskellige lån og give dig overblik over, hvor meget du skylder.

Hvor kan jeg få et samlelån?

Hos GOLoan hjælper vi dig gerne med at genfinde det økonomiske overblik gennem et samlelån. Vi tilbyder dig nemlig at låne helt op til 300.000 kr. til at samle dine lån. Så har du kun én betalingsaftale at tænke på.

Når du låner penge hos GOLoan kan du selv regulere den månedlige ydelse. Det sikrer dig en betalingsaftale, du har råd til at overholde på lang sigt.

Læs mere om, hvordan du kan låne penge hos GOLoan her.