Øg værdien på din bolig med renoveringer

Posted on

Øg værdien på din bolig med renoveringer

Renoveringer er uundgåelige, når man har egen bolig. Men det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad og hvornår man bør renovere. Skal man f.eks. starte med at renovere overetagen? Eller er det bedre med et nyt badeværelse?

I denne artikel gennemgår vi, hvilke boligrenoveringer der kan betale sig. Og vi kommer også med forslag til, hvordan du kan finansiere dem. Det er nemlig sjældent billigt at renovere, og der er næsten altid uforudsete udgifter.

Hvorfor bør man renovere?

Der kan være mange grunde til, at du bør renovere din bolig. Hvis der er opstået et akut problem med din bolig, bør du renovere med det samme. Det kan være, hvis taget er utæt, hvis der er kommet sprækker i fundamentet el.lign.

Nogle gange opstår der problemer, der ikke er så akutte. Så kan du overveje at vente lidt med renoveringen.

Det kan også være en god idé at renovere, inden man skal sælge sin bolig. Langt de fleste gange vil det nemlig øge værdien af boligen. Men det kan være svært at beslutte, hvad der skal prioriteres at renovere i boligen. Skal man f.eks. starte med køkkenet, eller er det bedre, at facaden på huset er flot og nyoppudset? I næste afsnit gennemgår vi, hvilke renoveringer der kan betale sig. Og vi kommer også med forslag til, hvilke renoveringer der ikke tjener sig selv hjem igen.

Hvilke renoveringer kan betale sig?

Renoveringer er ofte nødvendige for at øge boligværdien. Men man skal passe på med at renovere noget, der ikke er nødvendigt. Så kan man nemlig ende med at kaste penge ned i et sort hul. Og dem får man nok aldrig tilbage igen.

Ved rigtig mange renoveringer kan du også få håndværkerfradrag. Det er en god måde at spare penge på i forbindelse med renoveringen.

Læs også: Kom af med dine kviklån.

Facade og have

Det er det første glimt af dit hus, som potentielle købere får. Når man ser boligen for første gang, er det vigtigt med et godt førstehåndsindtryk. Derfor skal haven og facaden naturligvis se indbydende ud. Du kan pudse facaden op og plante blomster i forhaven. I samme forbindelse bør du sørge for, at entreen er pæn og ryddet. Hvis det første indtryk er godt, er der større chance for, at man også vil kunne lide resten af boligen.

Luksusrenoveringer

Luksusrenoveringer tjener sjældent sig selv ind igen. I stedet kan du få flere lavprisrenoveringer foretaget. Det er f.eks. et nyt køkken eller badeværelse fra IKEA. Så er chancen for at få pengene igen større. Generelt øger luksusrenoveringer ikke boligers værdi med det beløb, som man har betalt for renoveringerne. Det skal man være opmærksom på.

Hvis du har besluttet dig for at lave luksusrenoveringer, er der nogle, der kan betale sig bedre end andre. Det er f.eks. en bedre idé at luksusrenovere badeværelset eller køkkenet end stuen eller soveværelset.

Energirenoveringer

Klimaet fylder meget på dagsordenen i disse tider. Og der er stor sandsynlighed for, at det kommer til at fylde endnu mere. Derfor kan du med fordel indtænke energirigtige løsninger, når du renoverer.

Nye vinduer og døre er tit noget af det første, man bør udskifte. Jo ældre de er, desto dårligere holder de nemlig på varmen. Der går ikke lang tid, før du kan mærke det på varmeregningen.

Du kan også udskifte dit fyr med et mere energivenligt. Eller overveje at få opsat solceller. Uanset hvad du vælger, kan der være mange penge at spare. Læs her, hvilke energivenlige renoveringer du kan få fradrag for.

Du skal ikke lade dig skræmme af, at det koster lidt penge at renovere. Du skal tænke på, at du er nødt til at bruge penge, før du kan tjene penge.

Renovér, før det er for sent

Det kan blive dyrt at vente med renoveringer. Sørg derfor altid for at få ordnet huset eller lejligheden løbende. I sidste ende kan du risikere at skulle betale rigtig mange penge. Forsikringer dækker nemlig sjældent, når du har forsømt at vedligeholde.

Derfor bør du jævnligt gennemgå din bolig og tjekke, om der er mangler, der kan blive forbedret. I sidste ende vil det spare dig for mange penge.

Hvornår skal man sælge?

Hvis du har valgt at renovere inden et boligsalg, skal du naturligvis sælge på det tidspunkt, der giver det største økonomiske afkast. Det er typisk om foråret. I denne periode fremstår boliger nemlig mere indbydende.

Hvis du vil være sikker på at få en god pris for din bolig, skal du altså være opmærksom på, hvornår du sælger.

Forvent uforudsete udgifter

Ved langt de fleste renoveringer følger der uforudsete udgifter. Det kan skyldes forsinkelse af håndværkere, overraskelsen over nye rør, man ikke havde regnet med, og meget mere.

Uforudsete udgifter behøver ikke være et problem – så længe du har medregnet dem i dit budget. Et budget er altid en god idé at lægge, inden du går i gang med et større projekt. Så får du overblik over dine udgifter. Og du ender heller ikke med at købe ting, du ikke havde brug for.

Læs også: Læg et budget, der holder.

Uforudsete udgifter er sjældent billige, og derfor skal du være sikker på, at du har penge nok, når du renoverer. Ellers kan du risikere aldrig at få huset færdigt.

I næste afsnit gennemgår vi, hvordan du finansierer din boligrenovering.

Hvordan finansierer du renoveringen?

Du kan finansiere en boligrenovering på flere måder.

Mange vælger at gøre det gennem en opsparing. Det er smart, fordi man ikke skal ud og låne penge. Men det er ikke i alle tilfælde, at en opsparing er nok.

Langt de fleste har behov for at supplere med et lån. Eller måske ligefrem finansiere hele renoveringen gennem et lån. Det sker typisk gennem et forbrugslån.

Læs også: Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Hvor kan jeg låne penge?

Hvis du vælger at låne penge, skal du beslutte dig for, hvor du vil låne dem henne. Det sker typisk i banken eller online. Når du låner dem online, går det både nemt og hurtigt, og du kan gøre det hele hjemmefra.

Læs også: Sådan finansierer du din boligrenovering.

På GOLoan kan du låne op til 300.000 kr. til at finansiere din renovering. Vi indhenter tilbud fra forskellige banker til dig. Du modtager tre tilbud helt gratis, og du kan selv vælge, om du vil takke ja til et af tilbuddene.

Det bliver ikke meget nemmere end det. Ansøg allerede nu om lån her.