Sådan bliver du klar til Black Friday

Posted on

Sådan bliver du klar til Black Friday

Black Friday er nok den største forbrugsfest, der findes i hele verden. I Danmark blev der i 2018 handlet for hele 1,94 milliarder kroner. Flere og flere butikker og webshops hopper med på bølgen og kæmper om forbrugernes gunst.

Det resulterer i uanede mængder af tilbud og virksomheder, der forsøger at udkonkurrere hinanden i jagten på at sælge produkterne allerbilligst.

Det bliver dog hurtigt en dyr fornøjelse at deltage i Black Friday, og det er ikke alle, der har råd til det. I denne artikel gennemgår vi, hvordan du skal forholde dig til de mange tilbud, og vi kommer også med forslag til, hvordan du finansierer forbrugsfesten.

Hvad er Black Friday?

Black Friday afholdes i slutningen af november dagen efter Thanksgiving, der falder på den fjerde torsdag i november. Thanksgiving er en amerikansk højtid, der fejres med familie og venner.

Black Friday eller ‘sort fredag’ på dansk er en forbrugsfest uden lige. Konceptet er, at butikker og webshops udsender vilde tilbud på alle eller udvalgte varer. Det sparer forbrugerne for mange penge.

I de seneste år har shoppedagen vundet voldsomt frem. Flere og flere butikker deltager i festlighederne, der kommer forbrugerne til gode.

Dagen falder tæt på jul, så der er gode muligheder for at få en masse julegaver billigt i hus. Som forbruger bør du derfor holde øje med tilbud, så du kan købe julegaver og spare penge samtidig.

Black Friday 2019 falder på den 29. november. Flere og flere butikker vælger dog at udvide deres tilbud, så de ikke kun varer en enkelt dag. Det kommer bl.a. til udtryk i år gennem Black Month, hvor der er rabatter at finde i hele november 2019.

Læs også: Sådan låner du penge online.

Gode råd

Der skiltes med rigtig mange Black Friday-tilbud både online og i fysiske butikker, men det kan være svært at finde ud af, hvilke der er de bedste, og hvor du bør lægge dine penge. Nedenfor kommer vi med gode råd til, hvordan du bør strukturere din Black Friday, så du kan finde de bedste tilbud.

Planlæg din tur

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at deltage i Black Friday, hvis du ikke har lagt en nøje plan for, hvor du skal lægge dine penge. Butikkerne lokker med tilbud, der er svære at sige nej til. Planlæg derfor i hvilke butikker, du skal bruge penge.

Du kan f.eks. begynde at lede efter tilbud i god tid i forvejen. Lav evt. en liste, hvor du skriver alle de ting ned, som du skal købe.

På den måde ender du ikke med at bruge penge på noget, du egentlig ikke havde brug for. Det letter også din søgning, fordi du ved præcis, hvad du mangler.

Prioriter, hvilke butikker du skal ind i

Hvis du har planer om at shoppe i fysiske butikker, bør du prioritere, hvilke butikker der er vigtigst for dig at besøge. Black Friday er en travl dag i alle storcentre og i de fleste butikker. Derfor kan du ikke forvente at nå i 15 forskellige butikker på én dag.

Prioriter i steder at nå i 4-5 butikker, som du på forhånd har gennemsøgt for gode tilbud. Derved undgår du en masse spildtid, og forhåbentlig bliver det heller ikke en lige så stressende oplevelse.

Shop online

Den store dag begynder for mange webshops vedkommende allerede fra midnat. Det kan du udnytte ved at shoppe online. Hvis du sidder klar ved computeren, når Black Friday begynder, er der store chancer for, at du kan få fingrene i mange af de gode tilbud.

Derudover kan du klare alt hjemmefra, hvis du shopper online. På den måde undgår du også at stå i lange køer, som der ellers er mange af hvert år på Black Friday.

Få råd til at deltage i Black Friday

Black Friday er en dag forbundet med udgifter. Derfor skal du naturligvis sikre dig, at du har råd til at være med, før du begynder at bruge penge. Nedenfor gennemgår vi forskellige muligheder for, hvordan du får råd til at deltage i Black Friday.

Opsparing

Den bedste måde at finansiere de mange tilbud på Black Friday er naturligvis gennem din egen opsparing. På den måde slipper du for at betale renter, gebyrer osv. Hvis du overhovedet har mulighed for det, bør du lægge et par hundrede kroner til side hver måned. På den måde kan du forberede dig til den store shoppedag, så du ikke står med en kæmpe udgift på én gang.

Desværre er det ikke alle, der har penge stående på en opsparing dedikeret til Black Friday. Hvis det er tilfældet for dig, kan du i stedet optage et lån.

Lån penge

Black Friday er dagen, hvor du kan spare rigtig mange penge. Men uanset, hvor meget du sparer, er der stadig mange udgifter forbundet med dagen. Det er langt fra alle, der har råd til at gå amok i julegaveindkøb på Black Friday. Flere og flere vælger derfor at låne penge til at få råd til de gode tilbud.

Læs også: Hvad koster det at låne penge?

For nogle mennesker virker det skræmmende at optage lån til forbrug. Det behøver dog ikke være en dårlig ting at optage lån. At låne penge betyder bare, at du ikke har penge her og nu til at betale.

På sigt vil du højst sandsynligt ikke have noget problem med at betale pengene tilbage. Det er faktisk også de færreste, der ender med ikke at kunne betale deres lån tilbage igen.

Det er en god idé at starte søgningen efter lån allerede nu. Black Friday nærmer sig med hastige skridt, og hvis du søger om lån i god tid, har du også mulighed for at finde det billigste lån. Det er nemlig ærgerligt at bruge unødvendigt mange penge på f.eks. at betale renter.

Lån penge hos GOLoan

Du kan f.eks. optage et lån til at finansiere dine Black Friday-indkøb hos GOLoan. Du kan låne fra 10.000 og helt op til 300.000 kr.

Du bestemmer selv løbetiden på lånet, og du modtager hurtigt efter din ansøgning op til tre lånetilbud fra forskellige banker. Det sikrer dig det lån, der passer allerbedst til dig. Det er gratis at ansøge, og du kan gøre det allerede nu lige her.

Læs også: Hvor lang er løbetiden på lån?

Tilbud udover på Black Friday

De seneste år er Black Friday eksploderet voldsomt, og flere og flere virksomheder deltager hvert år. Det resulterer i en konkurrencekultur, hvor alle butikker vil tilbyde de bedste tilbud. Det har også udvidet tilbuddene til ikke kun at vare en enkelt dag. Mange steder ser man Black Week, Black Month, Cyper Monday osv.

Som forbruger kan du nyde godt af disse tilbud. Du har mulighed for at få rigtig mange varer billigt, som du måske ikke ellers ville have købt. Men pas på, at du ikke ender i en fælde, hvor du bruger langt flere penge, end du har.