Sådan får du et billigt lån

Posted on

Sådan får du et billigt lån

Der findes mange lån på nettet, som virker fristende. Udfordringen er at finde de bedste lån, som samtidig ikke ruinerer dig økonomisk. Der er derfor flere ting, du bør være opmærksom på, når du skal finde et billigt lån. Nedenfor gennemgår vi nogle af disse.

Omkostningerne ved lånet

Det er ikke gratis at låne penge, hvilket kommer til udtryk gennem renter og gebyrer. For at finde et billigt lån, skal disse poster naturligvis være relativt lave. Det er nemmest at se på ÅOP’en, når du skal finde ud af, hvor meget det samlet kommer til at koste dig. ÅOP’en dækker nemlig over de samlede omkostninger, der årligt er i forhold til det lånte beløb.

Læs også: Hvad er ÅOP?

Brug tid på at sætte dig ind i lånet

Dette punkt hænger sammen med det ovenstående. Før du optager et lån, bør du sikre dig, at du har sat dig helt ind i, hvilke omkostninger der er forbundet med lånet. Udover ÅOP’en bør du kigge på den månedlige rente, eventuelle månedlige gebyrer og oprettelsesgebyrer.

Det er vigtigt, at du har råd til at betale den månedlige ydelse. Hvor meget du skal betale hver måned afhænger bl.a. af renten. Derfor er det vigtigt, at du kigger på denne, inden du beslutter dig for et lån. En for høj rente på dit lån kan resultere i et alt for dyrt lån, som du får problemer med at komme af med igen.

Du bør også holde øje med lånets løbetid. Det svarer til den tid, du er om at betale lånet tilbage. Undgår helst at vælge et lån, du skal tilbagebetale over for lang tid. Som hovedregel gælder det, at jo længere løbetiden er, desto dyrere vil det også være i længden.

Når du er sikker på præcis, hvad lånet kommer til at koste, kan du begynde at finde det billigste lån.

Læs også: Sådan låner du penge online.

Lån, der stilles med sikkerhed

Nogle af de billigste lån, der findes, er realkreditlån og banklån. Disse er billige, fordi de stilles med sikkerhed. At optage et lån på denne måde betyder, at man stiller et aktiv som sikkerhed, som långiveren (typisk en bank eller et realkreditinstitut) kan sælge, hvis man ikke overholder betalingsaftalen.

Denne lånetype er billigere, fordi långiveren er sikker på at få sine penge tilbage. Aktivet er typisk en bil eller en bolig.

Til gengæld er der en risiko forbundet for låntageren ved at optage et lån med sikkerhed. Hvis du pludselig kommer ud i økonomiske vanskeligheder og derved ikke kan betale af på lånet i en periode, kan du tvinges til at sælge f.eks. din bil. Mange fravælger derfor at optage lån med sikkerhed, fordi de er bange for pludselig at miste deres aktiv.

Hvis du vil have det billigste lån og skal købe f.eks. en bil eller en bolig, bør du dog overveje et lån med sikkerhed, eftersom denne lånetype er en af de billigste.

Læs også: Hvordan får jeg mere luft i økonomien?

Forbrugslån

Forbrugslån og særligt kviklån, der også er en type af forbrugslån, har ry for at være særligt dyre. Det skyldes primært, at de stilles uden sikkerhed. Derudover skal lånene typisk betales tilbage inden for en kort tidsperiode. Låntageren skal derfor kun betale de dyre renter og gebyrer i kort tid. Med disse lån kan man hurtigt låne penge, men man fanges også nemt i en fælde, der bliver svær at slippe ud af igen.

Heldigvis findes der også relativt billige forbrugslån – man skal bare lede rundt omkring på markedet og ikke nødvendigvis vælge det første og bedste lån.

Har du optaget et for dyrt lån, som du ikke kan betale tilbage, kan du risikere at blive registreret i RKI. Det er et register over dårlige betalere. Havner man først der, bliver det svært at låne penge i fremtiden.

Tjek her, om du er registreret i RKI.

Læs også: Hvad er forskellen på forbrugslån og kviklån?

Saml dine lån og spar penge

Hvis du har flere dyre lån hos forskellige kreditorer, kan det virke uoverskueligt nogensinde at blive gældfri. Der er dog en måde, hvor man både kan få et billigt lån og hurtigere komme af med gælden. Løsningen er samlelån, hvor man samler alle sine lån i ét stort lån. Det fungerer på den måde, at man låner penge hos en låneudbyder, der tilbyder at indfri alle dine lån. Derved kommer du til kun at skylde penge til én kreditor.

Læs også: Sammenlæg lån og bliv gældfri.

Et samlelån er billigere end at skylde penge til flere forskellige låneudbydere. Man slipper nemlig for gebyrer og renter mange forskellige steder fra.

Hvis du gerne vil spare penge, kan du overveje et samlelån. Det hjælper GOLoan dig med. Du kan låne helt op til 500.000 kr. til at samle dine tidligere lån med. Du kan se hvordan lige her.

Læs også: Bør du samle dine lån?

Undersøg markedet

For at finde det bedste og billigste lån er det nødvendigt at undersøge markedet. Men lånemarkedet er stort og uoverskueligt, og det kan være svært at danne sig et overblik over dette. Heldigvis findes der mange sammenligningssider, der hjælper dig med at finde lån fra forskellige udbydere. Typisk indtaster man, hvor mange penge man vil låne og den ønskede løbetid, og derefter modtager man en række tilbud fra forskellige udbydere.

Ved at bruge en lånesammenligner slipper man for meget spildtid, fordi tilbuddene bliver indhentet for en. Man får desuden overblik over, hvilket tilbud der er det billigste. En af disse lånesammenlignere er GOLoan.

Læg budget og find penge

Nogle gange har man svært ved at finde penge til at betale sine månedlige afdrag, selvom ens lån allerede er billige. Står du i sådan en situation, bør du overveje, om du bruger for mange penge på f.eks. mad, cafébesøg, fornøjelser osv. Det får du nemmest overblik over ved at lægge et budget.

Start med at find dine faste udgifter og træk disse fra dine faste månedlige indtægter. Beløbet, du står tilbage med, er dit månedlige rådighedsbeløb. Det er dette beløb, der bl.a. betaler dine afdrag på din gæld, men pengene går også til mad, transport osv. Ved at opdele dine udgifter i forskellige poster får du overblik over, hvordan du bruger dine penge. Det er derved muligt at se, om du nogle steder bruger for meget.

Læs også: Læg et budget, der holder.

Når du har fundet ud af, om der er nogle steder i din økonomi, hvor du kan spare, har du pludselig flere penge i dit rådighedsbeløb. Dette kan hjælpe dig med at få indfriet dine lån hurtigere.

Find det billigste lån med GOLoan

Du kan med fordel benytte dig af GOLoan, når du skal finde det billigste lån. Det er en lånesammenligner, der indhenter forskellige lånetilbud, som passer til netop det, du har brug for. Derved slipper du for selv at lede lånemarkedet igennem, og du får kun tilbudt relevante lån. På den måde kan du selv kigge tilbuddene igennem og finde det billigste lån.

Hos GOLoan har du mulighed for at låne mellem 20.000 og 300.000 kr.til lige præcis det, du står og mangler. Du kan også samle dine lån på op til 500.000 kr. Se, hvor nemt det er her.