Sådan finansierer du din boligrenovering

Posted on

Sådan finansierer du din boligrenovering

Går du også og grubler over, hvordan du skal finansiere din boligrenovering? Det kan nemlig hurtigt blive meget dyrt, hvis du ikke tænker dig om.

Læs denne artikel og blive klogere på, hvor meget din boligrenovering vil koste, og hvornår man bør renovere sin bolig. Og du finder naturligvis også gode råd til, hvordan man finansierer den.

Hvornår skal man renovere sin bolig?

En renovering af boligen er nogle gange nødvendig. Måske er det væggene, der skal males, eller måske trænger der til et nyt køkken. Der er visse ting, der er absolut nødvendige, mens andre forbedringer godt kan vente et par år.

Men hvornår renoverer man så sin bolig? Som hovedregel bør du foretage din boligrenovering hvis det er noget akut. Det er også en god idé at renovere, hvis det kan øge boligens værdi.

Typisk er der renoveringer forbundet med flytninger. Når man alligevel har en tom lejlighed eller et tomt hus, kan man lige så godt lave forskellige forbedringer. Mange gange trænger ældre boliger også til forskellige renoveringer.

Læs også: Øg værdien på din bolig med renoveringer.

Overvej, hvor meget der skal renoveres

Hvis du skal renovere køkkenet, kan du overveje, om der er flere rum, der også trænger. Når du er i gang, kan det nemlig godt betale sig at fortsætte med renoveringen. Så kan du spare rigtig mange penge.

Hvis du f.eks. skal have lagt nyt gulv i stuen, kan det være, at gulvet i soveværelset også trænger til en udskiftning. Så skal du kun ud og købe materialer én gang. Du kan også være heldig at få et bedre tilbud fra håndværkerne, hvis arbejdsopgaven er større til at starte med.

Klar det meste selv

Rigtig mange opgaver i forbindelse med din boligrenovering kan du klare selv. Hvad enten det er at lægge gulv, pille det gamle køkken ned eller noget helt tredje. Du kan spare en masse penge på selv at udføre dele af arbejdet.

Bare husk at være realistisk i forhold til, hvor meget du kan udføre. Lad være med at begive dig ud i opgaver, som du pludselig ikke kan færdiggøre.

Lad også fagpersoner udføre visse opgaver. Det er f.eks. en god idé at få en elektriker ind og lave det elektriske arbejde. Der kan man nemlig hurtigt komme til skade, hvis man ikke passer på.

Læg budget over alle udgifter

Det er ikke billigt at renovere boligen. Der skal være plads til at betale for materialer, arbejdskraft osv.

Det bliver hurtigt uoverskueligt, hvis man ikke har overblik over alle udgifter, allerede inden man går i gang. Derfor bør du altid lægge et budget over alt det, du skal betale i forbindelse med renoveringen.

Find råd til, hvordan du lægger et husholdningsbudget her.

Hvilke udgifter er der?

Når du lægger dit budget, skal du sørge for at medregne alle udgifter. Der er næsten altid uforudsete udgifter, som du skal tage højde for. Gør plads til dette i dit budget. Derudover skal du lægge penge til side til håndværkere, materialer osv.

Det er en god idé at indhente tilbud fra forskellige håndværkere. Det giver dig det allerbedste tilbud til lige netop din renovering.

Finansier renoveringen

En boligrenovering kan finansieres på mange forskellige måder. I de nedenstående afsnit kommer vi med forslag til, hvordan du får råd til at betale for din boligrenovering.

Opsparing

En oplagt måde at finansiere boligrenoveringen på er gennem en opsparing. Desværre er det de færreste, der har en særlig opsparing målrettet mod en boligrenovering.

De mange uforudsete udgifter forbundet med boligrenoveringer gør også, at ens opsparing sjældent er stor nok. Derfor kan du overveje at finansiere renoveringen på en anden måde.

Lån penge

Hvis du vil være sikker på at have råd til hele din boligrenovering, kan du optage et lån. Et forbrugslån er klart det mest oplagte til en boligrenovering.

Lån penge i banken

Du kan også forsøge at låne pengene i banken. De tilbyder tit lån med en lav rente. Men du kan ikke være sikker på, at banken vil finansiere din renovering.

Derudover tager banken tit pant i ejendommen. Det betyder i værste tilfælde, at de kan tvinge dig til at sælge din bolig. Men så længe du betaler dine månedlige afdrag, sker dette naturligvis ikke.

Lån penge online

Du kan også undersøge muligheden for at låne penge online. Du får altid pengene hurtigt, når din låneansøgning er godkendt. Det er en fordel, hvis du står akut og skal renovere din bolig.

Mange hjemmesider bruger tid på at kigge din ansøgning igennem og sikre sig, at du kan betale lånet tilbage. Sørg derfor for, at alle oplysninger er korrekte. De kan også bede dig om at fremvise din seneste lønseddel. Husk, at mange online lånesider bruger dit NemID til at tjekke, om oplysningerne er sande.

Læs også: Hvordan øger du chancen for at få et lån?

Mange steder kan du låne mellem 15.000 kr. og 500.000 kr. til din boligrenovering.

Lån penge hos GOLoan

Hos GOLoan kan du låne helt op til 300.000 kr. til at renovere din bolig. Når du har optaget lånet, går der kun 1-2 hverdage, før du står med pengene på kontoen. Det bliver ikke meget nemmere end det. Der er heller ingen automatisk kortbetaling, da vi hos GOLoan ikke tager penge for brug af vores service.

Ansøg allerede nu om lån på GOLoan.dk og kom et skridt tættere på drømmen om at få renoveret din bolig.

Læs også: Hvordan sparer jeg penge på rejsen?